wyszukiwanie zaawansowane
1 » OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH - RODO2

Producenci

Opinia o produkcie

Suszki w każdej paczce pięknie zielone i co najważniejsze suche. Nie znalazłam żadnych niepożądanych obcych ziół w paczce, co często zdarza się u innych…
Ocena produktu 5/5

KONTAKT

  • E-mail:sklep@swiat4lap.pl
  • Godziny działania sklepuod 9.00 do 17.00 od Poniedziałku do Piątku

OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH - RODO

„Klauzula informacyjna w zakresie danych osobowych”

W celu spełnienia obowiązków wynikających z Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str.1), dalej : RODO, informujemy, że:

 

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest firma MIMAX Paweł Moroz, z siedzibą przy ul. Tarnogórskiej 109a/2 w Gliwicach prowadząca sklep internetowy Świat4łap przy ul. Sztabu Powstańczego 5a w Gliwicach.

 

2. W sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych należy się kontaktować za pomocą adresu e-mail: sklep@swiat4lap.pl

 

3. Przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych odbywa się na podstawie zgody (zgodnie z art.6 ust.1 pkt a RODO) w celach założenia i funkcjonowania Konta w sklepie internetowym www.swiat4lap.pl, zawierania Umów sprzedaży oraz w przypadku zgody - do wysyłki Biuletynu/Newslettera, wysyłania informacji o zmianie statusu zamówienia, oraz do wykonywania przez Administratora wszystkich praw i obowiązków związanych z realizacją ww. celów.

 

4. Odbiorcami Danych Osobowych są pracownicy Administratora oraz współpracownicy Administratora współpracujący z Administratorem na podstawie umów w realizacji ww. celów przetwarzania:

 

- dhosting.pl Sp. z o.o., Al. Jerozolimskie 98, 00-807 Warszawa (KRS nr 0000336780), która przetwarza Dane Osobowe w celu zapewnienia właściwego funkcjonowania strony sklepu internetowego www.swiat4lap.pl

 

- BrFenix Arkadiusz Zowada z siedzibą w Gliwicach, ul. Daszyńskiego 5/407, 44-100 Gliwice, mająca dostęp do Danych Osobowych w celu świadczenia usług księgowych

 

- DotPay Sp. z o.o. ul. Wielicka 72, 30-552 Kraków – mająca dostęp do odpowiednich Danych Osobowych w celu umożliwienia dokonania płatności online (w przypadku skorzystania z płatności z wykorzystaniem systemu płatności DotPay, wszelkie dane podane po przejściu na stronę operatora płatności pozostają zarejestrowane wyłącznie w jego bazie i nie są w żaden sposób dostępne Administratorowi lub przechowywane przez Administratora).

 

- Poczta Polska S.A. ul. Rodziny Hiszpańskich, 00-940 Warszawa,NIP: 525-000-73-13, KRS: 0000334972 - mająca dostęp do Danych Osobowych w celu realizacji usługi kurierskiej.

 

- Logistics A.D., ulica Młyńska 4 pawilon B, 44-100 Gliwice, mająca dostęp do Danych Osobowych w celu realizacji usługi kurierskiej

 

5. Administrator nie zamierza przekazywać Danych Osobowych do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowych.

 

6. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych.

 

7. Posiada Pani/Pan prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania. Wycofanie zgody można zgłaszać na maila: sklep@swiat4lap.pl

 

8.Przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych , gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.

 

9. Podanie danych jest dobrowolne, lecz niezbędne do złożenia zamówienia i założenia konta w sklepie internetowym www.swiat4lap.pl.

 

10. Dane osobowe będą przechowywane do momentu usunięcia konta ze sklepu www.swiat4lap.pl.

 

11. Pani/Pana dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.

 

Aby zmienić swoje dane należy:

a/ zalogować się na swoje konto w sklepie internetowym www.swiat4lap.pl Panel Klienta/Moje Dane i dokonać zmian w danych osobowych oraz wyrażenie zgody lub jej brak na wysyłanie Biuletynu/Newslettera

lub

b/ napisać maila z prośbą o wprowadzenie zmian na maila : sklep@swiat4lap.pl

 

Jeśli nie wyrażają Państwo zgody na przetwarzanie w/w danych przez sklep internetowy Świat4łap MIMAX Paweł Moroz prosimy o usunięcie konta ze sklepu.

 

Abu usunąć konto należy:

a/ zalogować się na swoje konto w sklepie internetowym www.swiat4lap.pl Panel Klienta/Moje Dane/Usuń Moje Konto

lub

b/napisać maila z prośbą o osunięcie konta na maila:sklep@swiat4lap.pl

 

Zespół Sklepu Internetowego Świat4łap

www.swiat4łap.pl


Przejdź do strony głównej